بسته شناختی و افزایش تمرکز
ویژه ADHD
اختلال نقص توجه و بیشفعالی از شایعترین اختلالهای رفتاری دوران کودکی به شمار میآید که بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، بیش از 7٪ از کودکان از این اختلال رنج می برند و در 70٪ موارد در صورت عدم درمان مناسب، تا بزرگسالی ادامه مییابد.
ویژگی اساسی و مهم این اختلال، الگوی مداوم بیتوجهی، بیشفعالی و تکانشگری است که نسبت به افراد عادی که در همان سطح از رشد قرار دارند، با فراوانی و شدت بیشتری رخ میدهد. این افراد به طور معمول نمیتوانند ذهن خود را برای مدت زیادی روی یک موضوع متمرکز نمایند و تنها پس از گذشت چند دقیقه از انجام یک تکلیف، احساس خستگی میکنند. برای درک اهمیت آن، باید به مشکلاتی که معمولاً همراه با این اختلال است، توجه کرد: مشکلاتی از قبیل عملکرد نامناسب در مدرسه، مشکلات یادگیری، مشکلات عاطفی و رفتاری، عدم اعتماد به نفس، مشکلات در شرایط اجتماعی، خانوادگی و محیط کار در مورد بزرگسالان.
تشخیص زودهنگام این اختلال توسط روانپزشک و روانشناس به دلیل مشکلات بسیاری که این اختلال برای فرد مبتلا به همراه میآورد، و توانبخشی این بیماران برای مقابله با موارد فوق اهمیت بسیاری دارد.
روشهای سنتی رایج برای درمان این اختلال عبارتند از دارو درمانی، رفتار درمانی و کار درمانی که اخیرا با پیشرفت تکنولوژی، استفاده از واقعیت مجازی نیز به این روش های درمانی اضافه شده است.
واقعیت مجازی (VR) را میتوان به عنوان یک تجربه تعاملی تولید شده توسط رایانه تعریف کرد که میتواند مشابه دنیای واقعی باشد.
به عنوان مثال، در یک محیط VR، فرد با نگاه کردن و حرکت در اطراف آن و همچنین تعامل با شخصیت های مجازی قادر به تعامل در این دنیای مصنوعی است. امروزه انواع مختلفی از محیطهای VR وجود دارد که عمدتاً برای اهداف سرگرمی (به عنوان مثال بازیهای ویدئویی) یا آموزشهای حرفهای (به عنوان مثال حمل و نقل هوایی، آموزش نظامی و غیره) مورد استفاده قرار میگیرد.
کودک در زمان استفاده از محصولات مرتبط با بیش فعالی با وجودی که در اتاق درمان حضور دارد، اما گویی در فضایی خارج از اتاق درمان و با انواع محرکهای پرتکننده حواس سر و کار دارد که میتوانند در جلسات مختلف، افزایش پیدا کنند. هدف این است که «کودکان» آموزش ببینند تا یاد بگیرند که از این محرکها چشمپوشی کنند و بتوانند به راحتی از آنها عبور کنند. هنگامی که مراجع به فعال شدن محرکهای «حواس پرت» عادت میکند، پاسخهای ذاتی به نوعی کاهش مییابد، که به مراجع کمک میکند تا بر این اختلال غلبه نماید.
ما در VRPsyTech مفتخریم به عنوان اولین شرکت تولیدکننده نرمافزارهای کمکدرمانی در حوزه بیشفعالی و اختلال تمرکز با تکنولوژی واقعیت مجازی و به شیوه کاملا علمی وارد عرصه شویم.
گروه VRPsyTech برای این اختلال یک بسته توانبخشی را طراحی کرده که بسته به نوع و شدت اختلال، توسط درمانگر برای فرد استفاده خواهد شد و دارای مزیتهای بسیاری از جمله موارد زیر است:
– تنوع تمرینات مختلف براساس انواع توجه
– درجهبندی شدن و مرحله به مرحله بودن بازیها از آسان به سخت
– تحلیل روند پیشرفت مراجع در پایان هر جلسه به صورت نموداری
– رویکرد کاملا تعاملی و فعال بودن مراجع در جلسه درمانی
– دارا بودن جذابیت خاص برای درمانجویان
شایان ذکر است که کلیه کارهای پژوهشی این بسته توانبخشی به اندازه استاندارد انجام شده و اثربخش بودن این شیوه کمک درمانی و مفرح به اثبات رسیده است.
بازی classroom
در این تکلیف فرد در یک فضایی مانند کلاس درس واقعی قرار میگیرد و تکالیفی همراه با محرکهای ایجادکننده حواس پرتی به فرد داده میشود تا به تدریج بتواند در مقابل این محرک ها مقاومت کند و مانع حواس پرتی شود.
در واقع فرد یاد میگیرد که زمان متمرکز بودن حواس خود بر یک محرک افزایش دهد و در مقابل محرکهای صوتی و تصویری مزاحم، مقاومت کند.
بازی بالن
در این تمرین تعدادی بادکنک رنگی ظاهر میشود که کودک وظیفه دارد، بر اساس قانونی که به او ارائه میشود بادکنکها را با شمشیر بزند تا بترکد.
هدف اصلی این است که فرد بتواند بر اساس قانونی که به او گفته میشود تکلیف را انجام دهد و محرکهای مشابه را نادیده بگیرد، به عبارت دیگر توجه انتخابی این فرد توسط این تمرین تقویت میشود. این تمرین دارای مراحل بسیاری است که از حالت آسان به سخت کودک آن را سپری میکند.
بازی Rotary
به علت اهمیت توجه انتخابی در کارهای روزمره، برای این بعد از توجه دو نوع تمرین طراحی کرده ایم که در واقع این تمرین، مرحله پیشرفته تر تمرین فوق میباشد. در این بازی هم که دارای مراحل از آسان به سخت است فرد باید به شکلی که شبیه تصویر میانی است ضربه بزند.
بازی نجات پاندا
در این بازی، تعدادی پاندا در قفس و در جنگل گرفتار شدهاند و فرد باید بتواند بر اساس دستوری که به او داده میشود پانداهای گرفتار را از قفس آزاد کند.
تغییر قانونی که در میانه هر مرحله اتفاق میافتد نیازمند انتقال توجه از یک وجه به وجه دیگر میباشد که قبلا باید مهار شده باشد. طی کردن هر مرحله و ورود به مرحله جدید نیازمند دستیابی فرد به مهارتهایی است که کودک در خلال بازی به آن دست پیدا میکند.
بازی توپهای مخفی
همان طور که از نام آن پیداست در این تکلیف تعدادی توپ ظاهر میشود که فرد باید بتواند توپی را که رنگی متفاوت از توپهای دیگر دارد را با وجود تغییر مکان، با چشم دنبال کند و به خاطر بسپارد.
در این تکلیف فرد آموزش میبیند که به طور هم زمان به ابعاد مختلف توجه کند و با طی کردن مراحل این تمرین، توجه تقسیم شده در او تقویت می شود.
VRPsyTech رویاهایتان را واقعی میکند.
تلفن
آدرس
دفتر اصلی: تهران، خیابان کریم خان، خیابان نجات اللهی (ویلا)، خیابان شاداب، پلاک 55، طبقه 2